Wil je indruk maken en punten scoren? Cheaten, maar dan wel op een gezonde en verantwoorde manier? Een echte maaltijd voor spiergroei bereiden? Maar hier niet lang voor in de keuken hoeven staan? Tadaaa …. hier heb jij dé oplossing: een super snelle en gemakkelijk te bereiden pulled chicken. Extra voordelen: deze pulled chicken bevat weinig calorieën en is koolhydraatarm.

 

gezond eiwitrijk gemakkelijk pulled chicken

Afbeelding is afkomstig van lekkertafelen.nl

 

Waar het normaal uren duurt om op een juiste manier pulled pork of chicken te maken, is dat met deze versie van de pulled chicken voorbij. Zoals de naam al zegt is, dit een supper snelle en gemakkelijk te bereiden pulled chicken.

Door daarnaast slimme keuzes te maken in het bereiden van de saus, beschikt deze versie nauwelijks over calorieën. Hierdoor ziet en smaakt deze maaltijd als een cheat meal, maar is het eigenlijk een super gezonde en verantwoord.

De pulled chicken is ideaal te combineren met wraps en nacho’s om de Mexicaanse keuken in huis te halen. Daarentegen kun je de kip ook prima combineren met rijst, pasta of een salade. Zoals je hoort is de pulled chicken multifunctioneel inzetbaar.

 

Wat je nodig hebt om de Pulled Chicken te maken?

 

 

De snel en gemakkelijke bereidingswijze van deze pulled chicken

De kipfilet:

Laat de Kipfilet 12 uur marineren in een laag azijn. Zorg ervoor dat de kipfilet volledig onderwater staat. Spoel de kipfilet vervolgens af met water indien deze 12 uur heeft gemarineerd. Door de kip in de azijn te marineren, blijft deze mals tijdens het koken. Zet vervolgens een ruime pan op met water, doe daar een bouillon blokje in en breng dit water aan de kook. Wanneer het water kookt, kook de kipfilet dan 15-20 minuten gaar in dit water. Controleer na 15 minuten of de kip gaar is. Wanneer de kip gaar is, kun je de pan van het vuur halen en de kipfilet met twee vorken uit elkaar trekken.

De saus:

Snijdt 2 uien en 4 knoflooktenen fijn en fruit deze aan in een pan. Doe hier vervolgens 6 eetlepels 50% ketchup, 1 eetlepel sambal, 2 eetlepels 0% Chilisaus van de Action, Vloeibaar zoetstof van de Kruidvat, peper en zout doorheen. Deze saus even laten inkoken en vervolgens mengen met de kipfilet. Nog een paar minuutjes door laten koken en klaar is kees.

Geniet ervan!

 

Wil jij eens écht next fysiek resultaat boeken, wekelijks sterker worden en maximale progressie realiseren? Neem dan hier contact op voor Westheticz Spiergroei Coaching

Chat openen